Taekyon toernooi Oss

Geschreven door: Het kader

Taekyon toernooi Oss

Op zondag 27 november jl. traden een 8-tal Taekwon-Doka’s uit Gemert/Mill e.o. aan op het Taekyon toernooi in Oss om mee te doen met stijlpatronen (tuls) en sparringswedstrijden. Hiervoor hadden veel deelnemers uit binnen en buitenland zich ingeschreven. Zo waren er ook teams uit België, Schotland en Noord Ierland. Na het groeten naar de jury en toeschouwers, begonnen de Taekwon-Doka’s aan de tuls een onderdeel waar 2 partijen strijden in een bepaalde oefenvorm afhankelijk van de bandkleur en de klasse waar ze in deelnemen. De poules waar ze ingedeeld waren zijn dus afhankelijk van leeftijd, geslacht, gewicht en bandkleur. Gewicht speelt uiteraard pas een rol bij het onderdeel sparren. Het Gemertse/Millse team dat varieerde in leeftijd van 12 t/m 42 jaar, deed voor het eerst in lange tijd na de Covid onderbreking weer mee aan een toernooi. Ondanks dat de meeste van hen nog geen eerdere toernooi ervaring hadden waren ze erg goed gemotiveerd om mee te doen. Ze werden afwisselend begeleid door een 4-tal coaches: Chris Ijskes (2e dan), Mike Kremers (2e dan), Anke Peters (4e dan) & Master Léon van der Putten (7e dan). Verder werd Marleen Peters (1e dan) ingezet als scheidsrechter. In het publiek zaten vele familieleden/vrienden en ook andere leden van, van der Putten Taekwon-Do Academy die benieuwd waren hoe zo’n toernooi er nu precies uitziet. Ondanks de spanning en de nodige zenuwen, welke zo’n wedstrijd met zich meebrengt, wisten 3 leerlingen een podiumplaats te bereiken. De beoefenaars van de van origine Koreaanse zelfverdedigingskunst, uit Gemert/Mill  bleken het vooral goed te doen bij het onderdeel sparring ze lieten het beste van hun kunnen zien, zo waren de prestaties dan ook van een goed niveau.

Bij het onderdeel tuls werden helaas geen prijzen gehaald. Margo Hmyria en Janthe Hurkmans waren wel heel dichtbij, ze werden in poules met veel deelnemers beiden namelijk 4e.
Bij het onderdeel sparring ging het zoals vermeld duidelijk beter, aangemoedigd door het uitzinnige publiek wist Margo Hmyria na een aantal zware partijen een meer dan verdiende 2e plaats te bereiken. In de Junioren A klasse -63 behaalde Mohab Al Zanghary een mooie 2e plaats, Luca van Katwijk won deze categorie en sleepte hiermee de 1e plaats binnen.

De deelnemers waren: Jeugd B-Klasse: Janthe Hurkmans (tuls). Junioren A-klasse: Anouk Hoevenaars (tuls), Petie van Elk (tuls), Leeloo van Rossum (tuls en sparren), Mohab Al Zanghary (tuls en sparren), Marharyta (Margo) Hmyria (tuls en sparren), Luca van Katwijk (tuls en sparren). A-klasse Senioren Vladimir Rac (tuls en sparren)

De Gemertse/Millse delegatie was erg tevreden met de resultaten. Iedereen van harte gefeliciteerd. Voor info www.itf-tkd.nl

Hae-san!
Het kader
Shopping Basket