Taekwon-Do Examens 22-06-2021

Geschreven door: Het kader

Taekwon-Do Examens 22-06-2021

Op dinsdagavond 22 juni jl. traden in totaal een 25-tal Taekwon-Doka’s uit Gemert/Mill e.o. aan om hun Taekwon-Do (kup) examens (gekleurde banden) af te leggen. Een week eerder werden ook al theorie-examens afgenomen. Dit theorie-examen werd door een 12-tal witte banders met goed gevolg afgelegd, eenieder moest beschikken over de nodige kennis welke nodig is om een praktijkexamen af te mogen leggen. Daarnaast moest men voor het praktijkgedeelte van het examen de volgende onderdelen afleggen: Saju’s (vierhoeksoefenvormen), Tuls (stijlpatronen tegen denkbeeldige tegenstanders), Ilbo & Sambo Matsogi (1 en 3 stapsparringen), Gyepa (breektesten) en non/semi-contactsparren. De leeftijd van de deelnemende kandidaten varieerde van 6 jaar t/m 45 jaar. Ondanks de spanningen en de nodige zenuwen, welk zo’n examen met zich meebrengt, wisten 24 van de 25 leerlingen met goed gevolg het examen af te leggen.

Om 18:00 uur begonnen de kandidaten onder het toeziend oog van de examencommissie , helaas nog zonder toeschouwers (i.v.m. de richtlijnen van het RIVM), aan het praktijkexamen. De kandidaten voor gele slip beten het spits af na eerder al geslaagd te zijn voor het theorie examen. Ook het praktijk examen werd ondanks de nodige zenuwen door deze groep met goed gevolg afgelegd. De andere kandidaten lieten ook het beste van hun kunnen zien al bleken bij sommige de zenuwen wel een grote rol te spelen. Er waren een aantal mooie goed uitgevoerde breektechnieken te zien en felle sparringspartijen.

Het beste examen van de dag werd afgelegd door Anouk Hoevenaars die met haar veertien jaar voor blauwe slip op examen ging en met mooie krachtige technieken de examencommissie imponeerde.

Na een beraad van de examencommissie deelde zij de welverdiende diploma’s uit aan de geslaagde deelnemers.
Het Taekwon-Do Examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie. De examencommissie bestond uit Mike Kremers (2de dan), Anke Peters (4dedan) en Master Léon van der Putten (7de dan). Zij deelden na afloop van het examen vol trots de diploma’s aan hun leerlingen uit. Het grote aantal geslaagden en de hoge kwaliteit getuigd mede van het peil wat wordt neergezet door v.d. Putten Taekwon-Do Academy Gemert/Mill.

De geslaagden: 9e kup (gele slip); Junior Kroet, Senn Marchal, Tijme Werts, Jimmy Scharloo, Adrianna Babakhani, Iris Linders, Annabelle Scharloo, Yadira van der Burgt, Jun Staadegaard, Cis van Dijk, Melisa Willemse, Sebastian Cyrazy. 8e kup (gele band); Maren Werts, Giovanni Smits, Stefan Vogels. 7e kup (groene slip); Illse Hurkmans, Mike van Os, Janthe Hurkmans. 6e kup (groene band); Mohab Al Zanghary. 5kup (blauwe slip); Limaar Alhumaidan, Anouk Hoevenaars, Ahmed Alhumaidan, Vladimir Rac. 4kup (blauwe band); Ayoub-Neji Neffati.
Mede dankzij de stichting Leergeld Gemert en Land van Cuijk is deze sport voor iedereen toegankelijk ook mensen die het niet kunnen betalen. Namens iedereen van harte gefeliciteerd.
Voor informatie kunt u terecht op: www.itf-tkd.nl

Hae-san!
Het kader
Shopping Basket