Open noord west Veluwe toernooi

Geschreven door: Het kader

Open noord west Veluwe toernooi

Open noord west Veluwe toernooi

Op zaterdag 13 mei jl. traden een 9-tal Taekwon-Doka’s uit Gemert/Mill e.o. aan op het Noord West Veluwe toernooi in Elburg om mee te doen met stijlpatronen (tuls) en sparringswedstrijden. Hiervoor hadden veel deelnemers uit binnen en buitenland zich ingeschreven. Zo waren er ook teams uit België, Schotland en Noord Ierland. Na het groeten naar de jury en toeschouwers, begonnen de Taekwon-Doka’s aan de tuls een onderdeel waar 2 partijen strijden in een bepaalde oefenvorm afhankelijk van de bandkleur en de klasse waar ze in deelnemen. De poule waar ze ingedeeld waren is dus afhankelijk van leeftijd, geslacht, gewicht/lengte en bandkleur. Gewicht en lengte speelt uiteraard pas een rol bij het onderdeel sparren. Het Gemertse/Millse team dat varieerde in leeftijd van 12 t/m 43 jaar was ondanks dat de meeste van hen nog geen eerdere toernooi ervaring hadden erg goed gemotiveerd om mee te doen. Ze werden begeleid door een 3-tal coaches: Mark Gerrits (2e dan), Mike Kremers (2e dan) & Master Léon van der Putten (7e dan). Verder werden Marleen Peters (1e dan) en Jan Willem Hoevenaars (2e kup rode band) ingezet als scheidsrechters. In het publiek zaten familieleden en vrienden. Ondanks de spanning en de nodige zenuwen, welke zo’n wedstrijd met zich meebrengt, wisten 6 leerlingen een podiumplaats te bereiken.

De beoefenaars van de van origine Koreaanse zelfverdedigingskunst, uit Gemert/Mill bleken het vooral goed te doen bij het onderdeel sparren ze lieten het beste van hun kunnen zien, zo waren de prestaties dan ook van een goed niveau.

Bij het onderdeel tuls werden helaas geen prijzen gehaald. Zoals vermeld ging het bij het onderdeel sparren duidelijk beter. Janthe behaalde in de jeugd B-klasse een dik verdiende 3e plaats. In de junioren B-klasse behaalde Ihor een mooie 2e plaats, in een andere poule binnen deze klasse behaalde zijn broer Vladyslav zelfs een 1e plaats. Ook Illse behaalde een dik verdiende 1e plaats zij deed dit in de senioren/veteranen B-klasse. Jay welke uitkwam in de senioren/veteranen B-klasse behaalde na een aantal zwaarbevochten partijen in een poule waar zijn tegenstanders minstens 10 tot 20 kilo zwaarder waren dan hijzelf een 1e plaats. Marharyta welke uitkwam in de junioren A-klasse was vastberaden om een goed resultaat neer te zetten. Dit deed ze ook zeker, in een zware poule behaalde ook zij een knappe 1e plaats.
De deelnemers waren: Jeugd B-Klasse: Yaroslav Herasymenko (sparren), Janthe Hurkmans (tuls & sparren). Junioren B-klasse: Ihor Herasymenko, Vladyslav Herasymenko (tuls & sparren) Junioren A-klasse: Leeloo van Rossum, Marharyta (Margo) Hmyria (tuls & sparren). Senioren B-klasse Jay Mangroelal, Giovanni Smits (sparren), Illse Hurkmans (tuls & sparren).
 De Gemertse/Millse delegatie was erg tevreden met de resultaten. Iedereen van harte gefeliciteerd. Voor info www.itf-tkd.nl
Hae-san!
Het kader
Shopping Basket