Gekleurde band examens 31-03-2022

Geschreven door: Het kader

Gekleurde band examens 31-03-2022

Op donderdagavond 31 maart traden een 11-tal Taekwon-Doka’s uit Gemert e.o. aan om hun Taekwon-Do (kup) examens (gekleurde banden) af te leggen. Een week eerder werden ook al theorie-examens afgenomen. Het theorie-examen werd door een 2-tal witte banders met goed gevolg afgelegd, eenieder moest beschikken over de nodige kennis welke nodig is om een praktijkexamen af te mogen leggen. Daarnaast moest men voor het praktijkgedeelte van het examen de volgende onderdelen afleggen: Saju’s (vierhoeksoefenvormen), Tuls (stijlpatronen tegen denkbeeldige tegenstanders), Ilbo en Sambo Matsogi (1en 3 stapsparringen), Gyepa (breektesten) en non/semi-contactsparren.

De leeftijd van de deelnemende kandidaten varieerde van 7 t/m 47 jaar. Om 18.00 begonnen de kandidaten onder het toeziend oog van de examencommissie en toeschouwers (die eindelijk weer aanwezig mochten zijn) aan het examen. De kandidaten lieten het beste van hun kunnen zien er werden dan ook vele complimenten uitgedeeld. Bas de Haas welke op examen ging voor groene slip liet prachtige trappen zien. Het hoogste examen van de dag was van Mohab Al Zanghary voor blauwe band. Hij liet een keurig examen zien en wist de examencommissie zwaar te imponeren met het Do gedeelte (theorie) waar hij alle vragen zonder enige moeite wist te beantwoorden.

Het examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie, onder Grootmeester Choi Jung Hwa (9e dan). Ondanks de spanningen en de nodige zenuwen, welk zo’n examen met zich meebrengt, wisten alle 11 leerlingen met goed gevolg het examen af te leggen. Hier volgen de geslaagden: 9e kup (gele slip); Masa Mustafa, Shiana Parish. 8e kup (gele band); Jimmy Scharloo, Iris Linders, Yadira van der Burgt, Jun Staadegaard, Vince Vereijken, Koen Vereijken. 7e kup (groene slip); Maren Werts, Bas de Haas. 4e kup (blauwe band); Mohab Al Zanghary.
De examencommissie bestond uit Marleen Peters (1e dan), Harm Goossens (1e dan) welke beiden in december de felbegeerde zwarte band behaalde en Anke Peters (4e dan). Zij deelde na afloop vol trots de diploma’s aan hun leerlingen uit, waarna de geslaagden vervolgens de felicitatie van ouders, familie en kennissen mochten ontvangen. Mede dankzij stichting Leergeld Gemert is deze sport voor iedereen toegankelijk ook mensen die het niet kunnen betalen. Voor informatie kunt u terecht op: www.itf-tkd.nl. Allemaal gefeliciteerd!!

Hae-san!
Het kader
Shopping Basket