Gekleurde band examens

Geschreven door: Het kader

Gekleurde band examens

Op donderdagavond 24 november jl. traden een 14-tal Taekwon-Doka’s uit Gemert/Mill e.o. aan om de Taekwon-Do (kup) examens (gekleurde banden) af te leggen. Een week eerder werden ook al theorie examens afgenomen. Het theorie examen welke o.a. bestaat uit het leren van Koreaanse termen werd door een 8-tal witte banders met goed gevolg afgelegd.

Het is belangrijk dat eenieder beschikt over de nodige kennis welke nodig is om een praktijkexamen af te mogen leggen. Het theorie examen dient door alle nieuwe beoefenaars van Taekwon-Do afgelegd te worden, dit gold dus ook voor sommige van de jongste leden van 6 en 7 jaar oud en leden welke over zijn gekomen vanuit de Oekraïne.

Daarnaast moest men voor het praktijkgedeelte van het examen de volgende onderdelen afleggen: Saju’s (vierhoeksoefenvormen), Tuls (stijlpatronen tegen denkbeeldige tegenstanders), Ilbo & Sambo Matsogi (1 en 3 stapsparringen), Gyepa (breektesten) en non/semi-contactsparren.

Om 18:00 uur begonnen de kandidaten onder het toeziend oog van de examencommissie en de toeschouwers aan het praktijkexamen. Het spits werd afgebeten door de kandidaten die voor gele slip op examen gingen. Bij een aantal van deze groep speelden de zenuwen een grote rol, desondanks werd het examen met goed gevolg door hen allen afgelegd. Het beste examen van de dag kwam op naam van Ihor Herasymenko welke pas een aantal maanden Taekwon-Do traint en met zijn familie is overgekomen vanuit de Oekraïne. De examencommissie was van hem onder de indruk. Ook noemenswaardig waren de examens van Areej Al-Ademi, Jayand Mangroelal en Vince Vereijken welke mooie technieken lieten zien.

De leeftijd van de deelnemende kandidaten varieerde van 6 jaar t/m 48 jaar. Ondanks de spanningen en de nodige zenuwen, welk zo’n examen met zich meebrengt, wisten alle 14 leerlingen met goed gevolg het examen af te leggen. Het Taekwon-Do Examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie. De examencommissie bestond uit Chris IJskes (2e dan), Mark Gerrits (2e dan) en Master Léon van der Putten (7e dan). Zij deelden na afloop van het examen vol trots de diploma’s aan hun leerlingen uit.

De geslaagden: 9e kup (gele slip); Adam Killisli, Aiham Al-Ademi, Tayem Killisli, Aiman Al-Ademi, Sara de Klein, Yaroslav Herasymenko, Ihor Herasymenko, Vladyslav Herasymenko. 8e kup (gele band); Omymah Al-Ademi, Areej Al-Ademi, Jayand Mangroelal. 7e kup (groene slip); Annabelle Scharloo, Vince Vereijken, Koen Vereijken. Namens iedereen van harte gefeliciteerd. Voor informatie kunt u terecht op: www.itf-tkd.nl

Hae-san!
Het kader
Shopping Basket