Gekleurde band examens 18-12-2021

Geschreven door: Het kader

Gekleurde band examens 18-12-2021

Op zaterdagochtend 18 december traden een 20-tal Taekwon-Doka’s uit Gemert e.o aan om hun Taekwon-Do(kup) examens (gekleurde band) af te leggen. Een week eerder hadden al 3 kandidaten een privé examen afgelegd. Men moest voor het praktijkgedeelte van het examen de volgende onderdelen afleggen: Saju’s (vierhoeksoefenvormen), Tuls (stijlpatronen tegen denkbeeldige tegenstanders), Ilbo, Sambo Matsogi (1, en 3 stapssparringen), Gyepa (breektesten) en semi-contactsparren. De kandidaten moesten het dit keer doen zonder de steun van familie en vrienden i.v.m. de huidige Corona regelgevingen. De leeftijd van de deelnemers varieerde van 7 t/m 47 jaar. Als eerste was het de beurt aan de kandidaten met witte band welke een week eerder reeds een theorie examen afgelegd hadden, dit onderdeel is er omdat naast het trappen en stoten ook aan de ontwikkeling van de geest wordt gewerkt. Complimenten hiervoor kregen Juuli Zandvliet en Mara Gruijters die erg goede punten behaald hadden voor dit theorie examen. Het beste examen van de dag werd afgelegd door Anouk Hoevenaars die met haar veertien jaar voor blauwe band op examen ging en met mooie technieken de examencommissie imponeerde. Ook Mohab Al Zanghary en Vladimir Rac lieten vele mooie trappencombinaties zien tijdens het vrije onderdeel 3 stapssparringen.
Bij enkele van de beoefenaars van de van origine Koreaanse zelfverdedigingskunst, bleken de zenuwen een grote rol te spelen. Ondanks de spanningen en de nodige zenuwen, welk zo’n examen met zich meebrengt, wisten na beraad van de examencommissie 21 van de in totaal 23 leerlingen met goed gevolg het examen af te leggen. Zij deelde de diploma’s uit aan de geslaagde deelnemers. Het Taekwon-Do Examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale
Taekwon-Do Federatie. De examencommissie bestond uit Mike Kremers (2de dan), Anke Peters ( 4dedan) en Master Léon van der Putten (7de dan)
De geslaagden: 9e kup (gele slip);  Arthur Vulders, Teun Groenemeijer, Mara Gruijters, Juuli Zandvliet, Justin Weerts, Daantje Geerts, Vince Vereijken, Koen Vereijken. 8e kup (gele band); Majd Alhumaidan, Annabelle Scharloo, Cis van Dijk, Bas de Haas, Melisa Willemse. 7e kup (groene slip); Jessie van der Linden, Sem Klokgieter, Stefan Vogels. 6e kup (groene band); Janthe Hurkmans, Illse Hurkmans. 5e kup (blauwe slip); Mohab Al Zanghary. 4e kup (blauwe band); Anouk Hoevenaars, Vladimir Rac.
Mede dankzij stichting Leergeld Gemert is deze sport voor iedereen toegankelijk ook mensen die het niet kunnen betalen. Namens iedereen van harte gefeliciteerd. Voor informatie kunt u terecht op: www.itf-tkd.nl

Hae-san!
Het kader
Shopping Basket