Dan examens 18-12-2021

Geschreven door: Het kader

Dan examens 18-12-2021

In navolging van de gekleurde band examens vonden op zaterdag 18 december ook de jaarlijkse dan-examens (zwarte band) plaats. Een 2-tal Taekwon-Doka’s uit Gemert en Mill waren aangetreden om hun Taekwon-Do examens af te leggen. Er werden zowel theorie- als praktijkexamens afgenomen.

De deelnemers Harm Goossens (22j) uit Gemert en Marleen Peters (15j) uit Mill gingen beide voor de felbegeerde zwarte band (1ste dan) op examen. Het theorie examen bestond uit een uitgebreide vragenlijst, hierin werden vragen gesteld over de stof welke bij de gevraagde dan- graad hoort. Beide kandidaten wisten met vlag en wimpel voor dit theorie examen te slagen.

Daarna volgde het praktijkgedeelte van het examen met de volgende onderdelen: Saju’s (vierhoeksoefenvormen), Tuls (stijlpatronen tegen denkbeeldige tegenstanders), Ilbo, Ibo, Sambo Matsogi (1, 2 en 3 stapssparringen), Hosinsuls (zelfverdedigingstechnieken tegen vastpakken en verwurgingen), Gyepa (breektesten) en semi-contact sparren.

Harm en Marleen hadden zich na respectievelijk 14 jaar en 9 jaar Taekwon-Do tot in de puntjes voorbereid voor het fysiek zware praktijkexamen, dit resulteerde in een erg goede uitvoering waarmee ze indruk maakte bij de examencommissie.

Beiden hadden wat moeite met het onderdeel sparren, echter werd dit goed gemaakt met de mooie scores die ze voor alle andere onderdelen haalde. Vooral de 3 stapssparringen met zelfbedachte combinaties van hand- en voettechnieken waren een lust voor het oog.
Ook voerde ze succesvol een aantal spectaculaire breektesten uit. Zoals een breektest met een hand- en voettechniek op twee verschillende planken die ze in een doorlopende beweging uit moesten voeren. De technieken waren een zijwaartse trap en een inwaartse handkantslag. Daarnaast lieten beiden ook een breektest zien met een gesprongen voettechniek. Harm een gesprongen rondwaartse trap, Marleen een gesprongen voorwaartse trap. De serie breektesten werd voor beide afgesloten met een powerbreak van 4cm (2 planken) de trap hiervoor was een gestrekte hieltrap met volledige draai.

Na een beraad van de examencommissie met daarin Sabum Anke Peters (4de dan) en Master Léon van der Putten (7de dan), werden beide deelnemers bevorderd, mochten zij hun rode band zwarte slip afdoen en ontvingen zij de felbegeerde zwarte band.

Hierna mochten ze de Taekwon-Do-eed afleggen: De Taekwon-Do instructeurs eed, is als volgt: “Ik zal de geboden van Taekwon-Do bestuderen en uitoefenen “ “ Ik zal de leerlingen mijn instructeur/Master en ouderen respecteren” “Ik zal Taekwon-Do nooit misbruiken” “ Ik zal een voorvechter zijn van vrijheid en gerechtigheid” “Ik zal bijdragen aan het maken van een meer vredige wereld”. Daarna mochten ze de felicitaties van de examencommissie (helaas op afstand) in ontvangst nemen.

Het Taekwon-Do examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie, onder Grand Master Choi Jung Hwa (9de dan).

Wij feliciteren Harm en Marleen van harte. Voor info: www.itf-tkd.nl

Hae-san!
Het kader
Shopping Basket