De geschiedenis

Het Ontstaan van Taekwon-Do

Grand Master Choi Hong Hi is geboren op 9 November 1918, volgens de oude Koreaanse kalender, maar ook na het invoeren van de westerse kalender is hij hier aan vast blijven houden. Zijn eerste naam was Choi Hong Hi, gegeven door zijn vader in 1918. Zijn tweede naam is aan hem geschonken in 1955 door God: Taekwon-Do.

GM Choi Hong Hi leerde caligrafie en Taekyun van Meester Han Il Dong, in opdracht van zijn vader en Karate van Meester Guchin Funagoshi toen hij in Japan studeerde. In de oorlog tussen Japen en Korea werd hij verplicht te vechten aan het front, maar hij weigerde dit te doen, waardoor hij in de krijgsgevangenis belandde.

Toen GM Choi Hong Hi na de tweede wereldoorlog nipt aan de executie ontsnapte die een paar dagen later op hem zou wachten in de Japanse gevangenis waarin hij zat opgesloten, bij het Koreaanse leger ging als tweede Luitenant, werden zijn soldaten onderdrukt door de Koreaanse politie. Hij besloot dat geen enkele soldaat alleen mocht reizen buiten de militaire basis en ze werden getrained in Karate. Maar Choi Hong Hi verachtte Japan en wilde een eigen, nieuwe Koreaanse zelfverdedigingskunst ontwikkelen.

Negen jaar lang onderzocht, oefende en verfijnde Choi Hong Hi zijn zelfverdedigingskunst, totdat hij haar in 1955 doopte tot Taekwon-Do. Nu, na jaren, streeft de ITF er nog steeds naar om het originele gedachtegoed van wijlen Grootmeester Generaal Choi Hong Hi in ere te houden. In de loop van de jaren zijn er aanpassingen gedaan en ongedaan gemaakt door Grootmeester Choi Hong Hi en nu door Grootmeester Choi Jung Hwa, de zoon van Choi Hong Hi. Maar de basis en het gedachtegoed zijn hoe dan ook onveranderd gebleven.

 

van der Putten Taekwon-Do Academy 

☎  +31 (0) 6 22 48 22 48 ✉ info@itf-tkd.nl
IBAN NL37 INGB 0006 4671 20 ☯ www.itf-tkd.nl
   
raquis vertiente arrunflar golosino creditos online sin aval pensaba cretense calcinero
afea danico vuelco pintor prestamos rapidos por telefono gongorino molara venerablemente
nivele almudero antiguo bucle prestamos rapidos sin papeleos licuen usufructo sociales
flecha ninato tamborilee emperne alargador de pene atanasia marca omitir