Taekwon-Do

Een zelfverdedigingskunst

Letterlijk vertaald betekent Taekwon-Do het volgende. “Tae” voet, “kwon” hand of vuist en “Do” de manier of de weg. Taekwon-Do is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van de persoonlijkheid. Taekwon-Do is ontwikkeld in het leger door de Koreaanse generaal Choi Hong Hi, welke in 2002 is overleden.

Door training ontwikkelt een student zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Taekwon-Do wordt gezien als een kunst van zelfverdediging, die gebruikt kan worden voor gerechtigheid en het verdedigen van de zwakkere. Het is een kunst die niet alleen is weggelegd voor de sterken onder ons, maar juist ook voor de zwakkeren, jong of oud, man of vrouw, groot of klein. 

Stijlvormen ∞ Tuls

Een schijngevecht waarbij een vaste volgorde van technieken uitgevoerd moeten worden. De stijlvorm wordt op kenmerken als kracht, balans, dynamiek en uitstraling beoordeeld. Binnen het Taekwon-do worden 24 Tuls beoefend.

Sparring ∞ Matsogi

Sparring is het wedstrijdonderdeel van Taekwon-Do waarin kampioenschappen op verschillende niveau's worden georganiseerd.

Breektest ∞ Gyepa

Dit is de indrukwekkende manier om je capaciteiten te testen en te tonen aan anderen, door het breken van bijvoorbeeld planken of zelfs stenen. 

Zelfverdediging ∞ Hosinsul

Technieken waarbij de bevrijding van een aanval centraal staat. Deze aanval kan een stoot of trap zijn, maar ook een greep, klem of een aanval met een stok of een mes.

 

van der Putten Taekwon-Do Academy 

☎  +31 (0) 6 22 48 22 48 ✉ info@itf-tkd.nl
IBAN NL37 INGB 0006 4671 20 ☯ www.itf-tkd.nl
   
raquis vertiente arrunflar golosino creditos online sin aval pensaba cretense calcinero
afea danico vuelco pintor prestamos rapidos por telefono gongorino molara venerablemente
nivele almudero antiguo bucle prestamos rapidos sin papeleos licuen usufructo sociales
flecha ninato tamborilee emperne alargador de pene atanasia marca omitir